Sain hiljattain Urtekramilta maisteltaviksi vaaleita soijapaloja ja -rouhetta ja päätin heti kokeilla jotakin reseptiä soijapalojen ympärille. Vaalea soijarouhe sopii esimerkiksi kanan tilalle, joten mieleen tuli heti jokin ihana kookoksinen thaimaalainen kastike. Koska olimme Harjavallassa ja joukossamme oli yksi vegaani, päätin tehdä kokonaan vegaanista sapuskaa koko poppoolle. Tästä myös vannoutuneet lihansyöjät, joita tosin porukassamme ei ollut enää kuin pari kappaletta, tykkäsivät kovasti. Tein ruokaa kokonaisesta 175 gramman pussukasta, mutta puolitan tähän ohjeen tarkoitettavaksi neljälle. Matskujen määrät ovat epämääräisiä, koska tykkään itse tehdä ruokaa sellaisella ruikkaus tuota ja tuota -mentaliteetilla välillä maistellen. Isäni aina inhosi sitä, etten voinut antaa hänelle mitään ruokaohjeita gramman tarkkuudella, mutta toivottavasti lukijoiden joukossa on minunlaisiani kokkaajia eikä insinöörikokkaajia 😀
Tarvitset:
Noin 90 grammaa (puolikas pussi Urtekramia) vaaleita soijapaloja tai rouhetta
pari valkosipulinkynttä
pari paprikaa
pari desiä kookoskermaa
pari desiä kaurakermaa
desi soijakastiketta
pari ruokalusikallista sweet chili -kastiketta
pari ruokalusikallista vihreää currytahnaa
ruokalusikallinen kasvisfondia
ruokalusikallinen kookossokeria
pari desiä paahdettuja cashewpähkinöitä
ruokalusikallinen raastettua inkivääriä
mausteita maun mukaan, esim. chiliä
öljyä paistamiseen
paljon korianteria
riisiä
Näin teet. Paahda ensin pähkinöitä kuumalla pannulla nopeasti. Lisää sitten paprika, valkosipuli ja soijapalat. (Itse keitin paloja hetken ennen pannulle heittämistä, mutta nyt luin tämän vanhan blogitekstin soijarouheen turvottamisesta. Täytynee seuraavalla kerralla kokeilla tuota tapaa ainakin rouhetta työstäessä.) Kun paprika on freesautunut, heitä sekaan muut ainekset. Pyörittele seosta riisin keittyessä. Tarjoile korianteripuskan kera!
Nimi/nimimerkki tulee näkyviin blogissa. Email ei tule näkyviin.